Humani srpski vaterpolisti

Malo slobodnog vremena koje su imali po dolasku u Beograd i u pauzi priprema za duel Svetske lige sa Nemcima, vaterpolisti Srbije iskoristili su na najplemenitiji način. Na poziv Službe za pedijatrijsku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije nekoliko reprezentativaca na čelu sa selektorom Dejanom Savićem i tim menadžerom Jugoslavom Vasovićem posetili su decu koja boluju od malignih oboljenja.


Filip Filipović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk družili su se sa mališanima, prepričavali kako se to osvajaju zlatne medalje na najvećim svetskim takmičenjima i pružili im podršku u njihovoj borbi.

– Veliku zahvalnost dugujemo našim vaterpolistima koji su i pored brojnih obaveza izdvojili vreme da nas posete – kaže rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju IORS dr Lejla Paripović i dodaje:


– Dolazak takvih šampiona kao što su naši vaterpolisti ovim mališanima mnogo znači. Na našem odeljenju godišnje se leči oko 100 dece i mogućnost da upoznaju neke od svojih sportskih idola je za nih od nemerljivog značaja – konstatovala je dr Paripović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na simboličan način podržaće i Udruženje uvek sa decom koje pruža pomoć mališanima obolelim od raka. Ovo udruženje postoji već 26 godina, a vaterpolisti Srbije će pred meč sa Nemačkom u Svetskoj ligi u Zrenjaninu nositi specijalno dizajnirane majice ovog udruženja sa SMS brojem za pomoć – 7175.

Komentari