Proglašeni najbolji paraolimpijci u 2016.

Na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda proglašeni su najuspešniji članovi Paraolimpijskog komiteta Srbije u 2016. godini. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije, kao i ambasador Južne Koreje.


Proglašenje je obavljeno u kategorijama najuspešnija sportistkinja, najuspešniji sportista, najuspešniji tim i najuspešniji trener Paraolimpijskog komiteta Srbije u 2016. godini. Za najuspešniju sportistkinju proglašena je stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica zlatne i srebrne medalje u Riju. Za najuspešnijeg sportistu proglašen je Laslo Šuranji, strelac, osvajač zlatne i bronzane medalje u Riju.

Najuspešniji tim Paraolimpijskog komiteta Srbije je ženski stonoteniski tim Borislava Perić Ranković i Nada Matić, tim koji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju  u stonom tenisu. Nagradu za najuspešnijeg trenera u 2016. godini dobio je Zlatko Kesler, selektor stonoteniske reprezentacije Srbije.

Najviše priznanje POKS-a, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju paraolimpijskog sporta, Povelja Paraolimpijskog komiteta Srbije, uručeno je Apatinskoj pivari koja sa svojim brendom Jelen i platformom "Šampioni svaki dan" aktivno nastavlja podršku POKS-u i tokom ovog olimpijskog ciklusa, do sledećih Paraolimpijskih igara u Tokiju, 2020. godine. Ovo priznanje biće uručeno i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Paraolimpijski komitet Srbije uručio je i plakete Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, JP Elektroprivreda Srbije, Radio televiziji Srbije, Agromarketu, Milšpedu, Preduzeću za puteve Požarevac i Preduzeću za puteve Ivanjica, a zahvalnice su dobile  kompanije  KTM Trans d.o.o Čenej, FIS COM d.o.o Beograd i Skala Green d.o.o Subotica.

Komentari