Austrija ostala bez golmana pred kvalifikacioni meč

Golman reprezentacije Austrije Ramazan Ezdžan odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima i da više vremena posveti porodici.


Tako je Ezdžan, koji brani za Bajer iz Leverkuzena, ličnim razlozima objasnio svoje povlačenje iz reprezentacije, i to pred kvalifikacionu utakmicu protiv Moldavije, kada se očekivalo da bude prvi izbor selektora Marsela Kolera, pošto je prvi golman Robert Almer i dalje povređen.

Ramazan Ezdžan je turskog porekla, ali je rođen u Austriji, i upisao je deset nastupa za A selekciju, među kojima je i susret u Beogradu protiv Srbije u okviru aktuelnih kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji. Pored toga 32-godišnji golman bio je deo nacionalnog tima i na Evropskim prvenstvima 2008. i 2016. godine. Branio je za Salcburg, Hofenhajm i Ingolštat, pre nego što je prošle godine prešao u redove ''farmaceuta'' iz Leverkuzena.
 
Još uvek je nepoznato kog golmana bi Koler mogao da pozove za predstojeći kvalifikacioni duel sa Moldavcima, u grupi u kojoj je i naša reprezentacija.

Komentari