Spektakl u Zrenjaninu, Srbija brutalno pregazila Nemačku [FOTO]

Srbija – Nemačka 20:3
(5:1, 5:0, 7:1, 3:1)

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu u okviru grupe A Svetske lige.


Izabranici Dejana Savića su nadigrali Nemačku pred punim gledalištem na bazenu u Zrenjaninu.

Olimpijski šampioni su već na samom početku zaigrali odgovorno i efikasno. Od sredine prve četvrtine delfini su se otvorili i susret rešili već nakon prvih osam minuta kada su stekli četiri gola prednosti. Dva gola je postigao Prlainović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Duško Pijetlović, Viktor Rašović i Aleksić.


Vaterpolisti Srbije su nastavili da melju protivnika. Pogađali su Mandić, Ubović, Jakšić, Prlainović i Pijetlović. Odbrana je na čelu sa Branislavom Mitrovićem je funkcionisala savršeno i Nemačka nije imala rešenja za vladare ovog sporta.

U trećoj deonici ništa novo. Pijetlović je produžio golgetersku seriju, svoje mesto među strelcima našli su Ćuk i Strahinja Rašović, a peterce su u golove pretvorili Mandić, Ćuk i mladi Lazić.


Igra naše selekcije je na momente bila egzibiciona, ali uz ispunjavanje svih zadataka selektora Savića. Nije se znalo odakle preti veća opasnost za gol gostiju. Gojko Pjetlović je odlično odmenio Branislava Mitrovića, a Viktor i Strahinja Rašović, Ubović i Ćuk su još jedanput upisali svoje ime u statističke kolone strelaca, a vaterpolisti Nemačke samo su čekali da se njihova agonija završi.

Srbija ubedljivo vodi na tabeli grupe A sa 14 bodova iz pet mečeva.


 
 

Komentari