Hajduk kažnjen, privedeni huligani zbog skandiranja: Ubij Srbina

0
46

Hajduk iz Splita kažnjen je sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama zbog izgreda na utakmici protiv Rijeke na stadionu Poljud.


Takođe, klub iz Splita moraće da plati i novčanu kaznu od oko 11.000 evra (80.000 kuna), zbog neprimerenog ponašanja takozvane "torcide". Hajduk je kažnjen i zbog upada navijača koji je pokušao da se obračuna sa sudijom, pogrdnog skandiranja, kao i bacanja predmeta na teren.

Na utakmici Hajduk – Rijeka navijačka grupa Torcida smeštena na sjvernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i po minuta zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne sudiju utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledalaca flašom s vodom pogođen je predsednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz člana 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dve utakmice bez prisustva publike na stadionu kao i novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna, stoji u saopštenju HNK Hajduk.

Kako saznaje Index.hr, četvorica navijača bilih, koji su preko megafona vikali: Ubij Srbina, uhapšeni su zbog podsticanja na mržnju.
 

Komentari