Umorni Lajović nije mogao dalje, Karenjo Busta zaustavio srpskog tenisera

Lajović – Karenjo Busta 4:6, 6:7(5)

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu.


Španac Pablo Karenjo Busta iskoristio je umor srpskog tenisera i zaustavio njegovu sjajnu seriju u kalifornijskoj pustinji.

Na početku meča obojica tenisera sigurno su držala svoj servis. Izgledalo je da će se nastaviti takvim tempom i u nastavku prvog seta, ali je Lajoviću naglo popustila koncentracija u petom gemu, kada je nakon sigurnog početka, napravio niz grešaka, izgubio četiri uzastopna poena i praktično poklonio Špancu brejk.  Karenjo Busta je iskoristio poklon i sigurnom igrom na svoj servis prigrabio prvi set. Izgubio je samo dva poena na svoj početni udarac u prvom delu igre.

Prvi gem drugog seta mogao je da bude presudan za dalji tok meča. Lajović je spasao tri vezane brejk lopte, potom još jednu, ali nije imao snage da prelomi ovaj deo igre u svoju korist. Karenjo Busta je napravio brejk i sigurnom igrom na svoj servis poveo sa 2:0. Ipak, srpski teniser je smogao snage da zaigra daleko bolje, napravio niz od tri osvojena gema i vratio dugi set u potpuni egal. Usledila je bespoštedna borba do taj-brejka. U 13. gemu teniseri su se smenjivali u vođstvu, ali je Karenjo Busta bolje podneo pritisak. Lajović je vodio sa 5:3, ali je Španac bio koncentrisaniji u odlučujućim momentima i stigao do važne pobede.

Karenjo Busta će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela između Davida Gofana i Pabla Kuevasa.
 
 

Komentari