Đoković: Teško je igrati protiv nekog ko tako dobro servira

Servisi Nika Kirjosa su još jednom bili fatalni po Novaka Đokovića. Australijanac je okončao niz od 19 uzastopnih pobeda Đokovića u Indijan Velsu, a srpski teniser je ocenio da je teško igrati protiv rivala koji tako dobro servira.


– Teško je pozicionirati se na njegove servise i teško ih je pročitati, nekada servira i preko 225 kilometara na sat po 'T liniji', a onda pogodi servis po širini. Jednostavno, često menja ritam i teško je prilagoditi se. Ne okleva ni na drugom servisu, nije napravio mnogo duplih grešaka, a ovakvi uslovi odgovaraju serverima, kada lopta ide brzo kroz vazduh i odskače visoko, to je uvek kocka, rekao je Đoković posle meča.

Novak tokom meča nije imao nijednu brejk priliku.

– Kada je tako, onda je u mojim gemovima bio veći pritisak, a ja sam popustio u prvom gemu na meču, pa je ritam celog meča odmah bio na njegovoj strani. Nisam došao do brejk lopte, bilo je nekih gustih gemova, ali nisam uspeo da uradim ono što je potrebno u tim trenucima, dodao je on.

Najbolji srpski teniser posle četiri godine, tri uzastopne titule i 19 vezanih trijumfa, pretrpeo je prvi poraz na masters turniru u Indijan Velsu, kojim će na novoj ATP listi izgubiti i 910 bodova.

– Niz pobeda je bio neverovatan i ponosan sam na to, ali moralo je jednom da se završi. Ne žalim mnogo zbog toga, rekao je drugi teniser sveta.

Sledeće iskušenje za Đokovića biće odbrana titule na mastersu u Majamiju sledeće nedelje.

Komentari