Tektonske promene u Mančester Sitiju: Gvardiola ne računa na 18 igrača?

Pep Gvardiola prvi put u svojoj trenerskoj karijeri nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona pa ostrvski mediji najavljuju velike promene u timu "građana" za narednu sezonu. 

Prema navodima "Gardijana" može se dogoditi da čak 18 fudbalera dobije slobodu u izboru nove sredine.

Sedmorici igrača, Jaji Tureu, Gaelu Klišiju, Pablu Zabaleti, Viliju Kabaljeru, Hesusu Navasu, Bakariju Sanji i Tosinu Adarabioju, predstojećeg leta ističe ugovor, a još petorica verovatno neće biti vraćena sa pozajmice – Džo Hart, Elijakim Mangala, Samir Nasri, Vilfrid Boni i Džejson Denajer.

Mesto nije sigurno ni Serhiju Agueru, koji je pre povrede Gabrijela Žezusa bio prebačen na klupu, Vensan Kompani ima ogromne probleme sa povredama, a pod znakom pitanja je i Aleksandar Kolarov koji je vezan ugovorom do 2019. godine.

Ovom spisku treba dodati i trojicu koji su izgubili poverenje španskog stručnjaka, Fabijan Delf, Fernando i Keleči Iheanačo. 

Među igračima koji bi trebalo da stignu u Mančester pominju se golman Benfike Ederson Moraeš, defanzivci Totenhema Kajl Voker i Dani Rouz, kao i centralni bek Bilbaoa Emerik Laport.

Komentari