Bek francuske reprezentacije najbolji na svetu

Nikola Karabatić, francuski rukometaš srpskog porekla, proglašen je za najboljeg igrača sveta za 2016. godinu u izboru Svetske rukometne federacije (IHF).

Njega su izabrali novinari, navijači i rukometni eksperti, iako je  Francuska osvojila titulu prvaka sveta tek na početku 2017. godine, a  2016. su završili su sa srebrom na Olimpijskim igrama i na deobi petog i šestog mesta na Evropskom prvenstvu.

Stariji od braće Karabatić nije imao preterano uspeha ni na klupskom planu, pošto je njegov Pari Sen Žermen poražen od mađarskog Vesprema u polufinalu završnog turnira Lige šampiona. Očigledno je ipak, da je odlični bek svojim individualnim partijama zavredeo ovo priznanje.

On je treći put prograšen za najboljeg na svetu, a prethodno je laureat bio 2007. i 2014. godine. Na drugom mestu našao se još jedan igrač PSŽ-a, Danac Mikel Hansen, dok je treći član nemačke selekcije Andreas Volf.

Kod žena, drugu godinu zaredom, a po treći put u karijeri, rukometašica Budućnosti Kristina Neagu, imenovana je za najbolju na planeti.

Komentari