Čović ze zahvalio navijačima na podršci u Milanu i pozvao na opštu mobilizaciju

Crvena zvezda je na utakmici 26. kola Evrolige protiv Armanija u Milanu imala fantastičnu podršku navijača.


Crveno-beli su upisali važan trijumf, koji ih je još više približio plasmanu u Top 8 fazu eminentnog takmičenja.

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović zahvalio se navijačima na veličanstvenoj podršci u Italiji, ali pozvao javnost privrženu beogradskom klubu da smanji euforiju i svu snagu usmeri ka plej-ofu ABA lige, koji donosi protok u Evroligu naredne sezone.

Želim na početku da se još jednom osvrnem na jučerašnju utakmicu, i zahvalim našim navijačima na ogromnoj podršci. Bili su nam bukvalno vetar u leđa, velika podrška tokom svih 40 minuta… osetio sam se kao da igramo u Beogradu, a ne u Milanu. Ipak, ta pobeda je već prošlost, moramo da mislimo na budućnost.  Ostvarili smo ove sezone mnogo velikih pobeda u Evroligi, nalazimo se u dobroj poziciji da ostvarimo plasman u plej of , što bi bio ogroman uspeh… Ali, ponovo moram da nas vratim u našu realnost… Da bi i sledeće sezone punili Arenu, igrali protiv najjačih timova Evrope, i bili deo te elite i Evrolige, mi moramo da ispunimo glavni cilj koji smo zacrtali na početku sezone – a to je osvajanje ABA lige! Imamo sistem, imamo kvalitet, ali da bi došli do tog cilja, potrebna nam je podrška navijača, koji su nam mnogo puta u prošlosti pomogli, kao uostalom i u četvrtak u Milanu, rekao je predsednik Zvezde za klupski sajt.

Čović je pozvao navijače da napune halu u prvom meču polufinalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja protiv podgoričke Budućnosti, koja je na programu u nedelju, 19. marta od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zato apelujem na sve kojima je crveno-bela boja u srcu, da budu sada tu, kada nam je najvažnije! Ja retko koristim termin "moramo”, ali u nedelju zaista MORAMO da ispunimo dvoranu i pružimo podršku momcima na parketu!!! Utakmica koja nam se bliži poprima dozu "mističnosti” jer se dešavaju neke "zagonetne” stvari. Sve to neće biti važno niti uticati na dešavanja na terenu, ako budemo imali punu dvoranu i prepoznatljiv huk sa tribina! Zato, očekujem gromoglasnu podršku u izuzetno teškoj utakmici koja nas čeka u nedelju i da budemo kao jedan, dodao je Nebojša Čović.

 

Komentari