Džikić: Cedevita je tim radnika, ne očekujte lepršavu košarku u ovoj seriji

Trener Partizana, Aleksandar Džikić, prepustio je ulogu favorita Cedeviti i rekao da ne treba očekivati lepršavu košarku u ovoj polufinalnoj seriji.

– Nadam se da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima, pre svega će to biti takmičarska i beskompromisna igra. Borimo se za nešto i ne treba očekivati neku lepršavost, umiranje u lepoti, pogotovo što ni jedan ni drugi tim nisu takvi. Cedevita je tim sa veliki brojem radnika pod znacima navoda, u najboljem smislu te reči, sa momcima koji rade da bi pobedili. Imamo veliki respekt prema njima. Pokušaćemo da neke stvari iz prethodnih utakmica ne ponovimo, takođe da pokušamo nešto da popravimo. Igrali smo dva puta. Izgubili smo oba puta, U Beogradu i Zagrebu, ali su bile potpuno drugačije utakmice, pa ćemo da vidimo da pokušamo da odigramo što bolje možemo, rekao je Džikić.

On je još jednom dodao da rezultatski imperativ ne postoji.

– Normalno, Cedevita ima prednost domaćeg terena, ali videćemo kako će to da prođe. Već sam izjavljivao, mi rezulatskog imperativa nemamo u odnosu na ono što smo na nivou kluba planirali za ovu godinu. Na tome i dalje radimo. Cedevita je favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima ni nama. Očekujemo da i jedni i drugi budemo rešeni da damo sve od sebe, dodao je Džikić.

Kapiten Novica Veličković rekao je da trofej niko neće da pokloni.

– Sada ide pravo, borba za trofej. Niko neće da ti ga pokloni, moraš da dođeš do njega. Ispred nas je jedna ekipa koja nas je dvaput dobila. U Beogradi i Zagrebu. Ali, to ostaje iza. Predstoji nam, nadam se, dobra borba za ulazak u finale, izjavio je kapiten crno-belih. 

Džikićev kolega sa klupe Cedevite, Veljko Mršić, rekao je da dve pobede nad Partizanom u regularnom delu sezone nemaju nikakav značaj. 

Komentari