Muslin o Ljajiću i Milinković-Saviću

Selektor Srbije Slavoljub Muslin bio je gost na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.


Iskusni stručnjak odgovarao je na pitanja studenata.

Mnoge je interesovalo zašto na spisku reprezentativaca nema fudbalera Torina Adema Ljajića.

Muslin je pojasnio situaciju.

– Kada smo se sastali prvi put pred prijateljske utakmice, taj mladi igrač nije igrao ni na jednoj od njih. Pozvao sam ga i rekao sam: "Ne vidim te u odnosu na poziciju koju igraš. Izmenili smo sistem igre, ne mogu da te uklopim. Ajde ti mi sad kaži šta možeš ovde da igraš". On me je gledao, i nije mogao da mi kaže. I on mi je rekao: "Hvala vam, prvi put da mi je neko rekao zašto ne igram". Odgovorio sam mu: "Nemam razloga da te lažem, pozvao sam te, jer smo igrali tri prijateljske utakmice i hteo sam da vidim što više igrača", jer nisam mnogo znao. Znao sam ove što igraju u inostranstvu, ove mlađe manje, jer nisam bio u Srbiji dugo godina. Nije bilo razloga da i njemu ne dam šansu, i bilo mi je stvarno teško da ga stavim. I bio sam iznenađen da mi je to rekao da mu je neko prvi put rekao u istinu, rekao je selektor Srbije, a preneo Sportski žurnal.

Takođe, Sergej Milinković-Savić pruža sjajne partije u dresu Lacija, ali se ni on trenutno ne uklapa u sistem koji forsira selektor naše zemlje.

– Svi mi grešimo svakog dana. Nadam se da će Milinković-Savić napredovati i da ću ga jednog dana zvati, kad budem smatrao da nam je potreban. Nadam se da će budući rezultati potvrditi da sam napravio pravi izbor, dodao je Slavoljub Muslin.
 

Komentari