Teodosić: Sa Srbijom sam doživeo neverovatne emocije, ali želim još!

Zvanično najbolji košarkaš Evrope za prošlu godinu, Miloš Teodosić, osvrnuo se na ono što njega i njegov klub očekuje u nastavku sezone u Evroligi, najavio vrlo uzbudljivo leto, a imao je i poruku za Nikolu Jokića u NBA ligi.

Teodosić je u blogu za Eurohoops napisao da najteže bitke tek predstoje, ali da svi u klubu žele odbranu titule koja je osvojena prošle sezone. 

– Naša najveća briga, bez obzira na protivnika u plej-ofu, jeste da li ćemo svi biti potpuno spremni i zdravi. Naš tim ima kvalitet, ima hemiju, igrači se dobro poznaju i verujem da ćemo ponovo biti na fajnal-foru. A tamo, naše ambicije su poznate, učinićemo sve da odbranimo titulu, trener Itudis nam govori da idemo dan po dan, trening po trening, utakmicu po utakmicu, napisao je Teodosić.

Srpski reprezentativac se suočavao i sa nekim ličnim izazovima. 

– Ove sezone sam imao problema sa povredama, morao sam da propustim neke utakmice, a na to nisam navikao. Ali novi format je prilično zahtevan i naporan, a ja nisam imao pravi odmor još od 2007. godine. Previše je utakmica, premalo odmora, ali je za mene najvažnije da budem spreman kada dođu najvažnije utakmice. Sada se osećam dobro, radim na svom telu i radujem se utakmicama, dodao je Teodosić.

Predstojećeg leta očekuje ga važna odluka. 

– Dok traje sezona želim samo pobede i trofeje, a onda ću da razmislim o budućnosti s obzirom da sam slobodan igrač. Nije tajna da razmišljam o NBA ligi, ali moj potencijalni novi tim mora da ispuni moje takmičarske i finansijske zahteve. Srećan sam kad vidim šta rade Evropljani, posebno Srbi u NBA ligi, a naročito me raduje uspeh mog velikog prijatelja, Nikole Jokića. Veoma sam mu zahvalan na svemu što je rekao o meni tokom Ol-star vikenda i mogu samo da mu poručim da nastavi da pokazuje klasu, jer budućnost je njegova, dodao je plejmejker "armejaca".

Predstojeće leto biće uzbudljivo iz još jednog razloga. 

– Pored odluke o nastavku karijere očekuje me i Eurobasket sa reprezentacijom Srbije za koju sam uvek bio i uvek ću biti na raspolaganju. Sa Srbijom sam doživeo neverovatne emocije, ali želim više. Svi u nacionalnom timu osećamo da imamo još mnogo toga da ponudimo i da možemo da donesemo još mnogo radosti nama i srpskom narodu, zaključio je Teodosić. 

Komentari