Čović: Pratimo situaciju i dalje, jer ima mnogo onih koji hoće da nas sapletu

Košarkaši Crvene zvezde su trijumfom protiv Budućnosti počeli jedan od najvažnijih i najzahtevnijih ciklusa utakmica u ovoj sezoni. 

U rasponu od samo sedam dana crveno-beli će odigrati četiri utakmice, a prva u nizu na programu je već u sredu kada u "Kombank Arenu" dolazi Olimpijakos.

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, obratio se navijačima dan nakon pobede protiv Podgoričana i najpre im se zahvalio jer su prepoznali trenutak u kojem se klub nalazi.

– Čestitke celoj ekipi, stručnom štabu i navijačima, koji su se odazvali na naše apele i shvatili važnost situacije pred utakmicu protiv ekipe Budućnosti. Taj meč je arhiviran, mada nas čeka nova utakmica, u Podgorici koja je za nas od izuzetne važnosti, a to znači, da i dalje moramo maksimalno biti mobilisani i pažljivo pratiti sve što se događa, jer oko nas ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve zamisli da nas "sapletu” ka našem zacrtanom cilju. No intenzivno ćemo pratiti sve što se događa, rekao je Čović, a preneo klupski sajt.

Bratski odnosi sa ekipom Olimpijakosa u sredu moraju da budu u drugom planu.

– Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve i poštovanje koje međusobno gaje između sebe. U životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto. Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket. Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, budu uz navijače Olimpijakosa i u sredu ispune dvoranu do posledneg mesta, ali takođe očekujem da prepoznaju trenutak, posebno ako budemo igrali rezultatski neizvesnu utakmicu, kada treba da budu uz naše momke, da im pomognu da navijanjem dođu do rezultata. Rezultat koji bi nas zaista doveo do praga velikog uspeha, ali i doneo novu finansijsku injekciju, koja je u trenutku kada se suočavamo sa mnogim problemima – preko potrebna. Mi do sada nismo pobedili Olimpijakos, ali i mnoge druge do sada nismo pobeđivali, pa smo ih sada pobedili. Kao prava braća, očekujem iz svih grla navijanje za Crvenu zvezdu, dodao je Čović.

Komentari