Džikić: Nemamo poseban pritisak, Luković i dalje rovit

Cedevita i Partizan vojevaće presudnu bitku za plasman u finale plej-ofa ABA lige.


Treća, odlučujuća utakmica polufianalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja, na programu je u nedelju, 02. aprila od 19 sati u Zagrebu.

Strateg crno-belih Aleksandar Džikić istakao je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak i naglasio da je najvažnije da zaustave Cedevitino udarno oružje, igru u tranziciji.

To će da bude težak posao, šta god da radimo neće biti lako. Isti je recept, ograničiti broj poena koji će oni postići u tranziciji. U napadu ćemo pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu. Važno je dobiti bitku pod koševima, koliko se može, jer ni to neće biti lako pošto im je centarska linija visoka i pokretljiva. Moramo da obratimo pažnju i na Boutrajta, koji je imao sjajno košgetersko veče u Beogradu. Nemamo poseban pritisak. Idemo da odigramo najbolje što možemo, rekao je Džikić, a preneo klupski sajt.

Trener Partizana je dodao da je Uroš Luković i dalje rovit.

Nije izgledalo da će biti problematično, ali razvuklo se. Luković nam je važan. Respektuju ga protivnici i u napadu i u odbrani, a u nekim fazama igre može da promeni tok meča. Ostali su spremni, neki ne 100 posto, ali to ne menja ništa, dodao je Džikić.

Stefan Birčević je napomenuo da Partizan može do trijumfa u Zagrebu pametnom i borbenom igrom.

Hrabro od početka do kraja. Uporno, borbeno, koncentrisano i što pametnije pod oba koša. Važno je da dobro pariramo u skoku, da pokušamo da damo više 'lakih poena' od njih i da budemo smireni prilikom izvođenja penala, rekao je krilni centar crno-belih.

 

Komentari