Partizan večeras u Zagrebu traži nekog novog Milosavljevića [VIDEO]

Košarkaši Partizana večeras u Zagrebu igraju najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone.

Ulog je veliki, plasman u finale ABA lige, a srazmerno veličini uloga je i težina zadatka pošto su crno-beli samo jednom u istoriji pobedili Cedevitu u Zagrebu. 

Taj jedini put dogodio se pre nešto više od četiri godine kada su crno-beli za poslednjih sedamdesetak sekundi nadoknadili minus od sedam poena i košem Dragana Milosavljevića došli do važne pobede.

Seriju je otvorio Bertans trojkom, potom je za tri poena pogodio i Vesterman, da bi Milosavljević na asistenciju francuskog igrača poentirao sekund pre kraja. 

Svi ostali dueli u Zagrebu, a bilo ih je još deset, završeni su pobedama hrvatskog predstavnika pa će Partizan protiv sebe večeras imati i tradiciju.

Vilijam Hečer je pobedničkim košem prošle subote možda skinuo deo prokletsva onog koša Nolana Smita sa pola terena od pre tri godine, ali za nešto više, za povratak na pravi put, potreban je još poneki podvig.

Prva i prava prilika za to je današnji meč, iako je Cedevita apsolutni favorit, a trener Aleksandar Džikić pokušao je pred ovaj meč da skine breme pritiska sa ramena svojih igrača.

Sa druge strane, Veljko Mršić je izjavio da očekuje suđenje kao iz podgoričkog duela Budućnosti i Crvene zvezde, uz dodatak da ga crno-beli nisu ničim iznenadili pre sedam dana.

Da li Džikić, Hečer i kompanija imaju neko iznenađenje u rukavu i da li imaju način da zaustave Bourajta saznaćemo posle meča koji počinje u 19 časova.

 

Komentari