Hrvatski reprezentativci razočarani najavom Marija Hezonje

Kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske, Roko Leni Ukić, razočaran je i ogorčen najavom Marija Hezonje da neće igrati na Eurobasketu jer želi da prođe pripreme sa Orlandom tokom predstojećeg leta. 

– Čuo sam se s Bogdanovićem, Šarićem i Simonom i svi imamo isto mišljenje. Snaga reprezentacije, mislim tu na prošlo leto, bila je u tome da su svi želeli da igraju, niko nije postavljao bilo kakve uslove i niko nije tražio ništa. Svi su gledali samo da najbolje od sebe daju reprezentaciji i u tome leži tajna našeg rezultata. To je bila naša najveća snaga, ne individualna igračka snaga, nego baš to zajedništvo i spremnost na odricanje. Glavni cilj svih nas je da to zadržimo, a to se može samo ako u reprezentaciji igraju momci koji to zaista žele. Svako ima pravo na svoju odluku, svako ima pravo da dođe ili da ne dođe, u reprezentaciju niko nikoga neće puškom terati, rekao je Ukić, a preneo "Jutarnji list".

On je dodao da je bolje da neko ne dođe na pripreme nego da ima neke skrivene namere.

– Bolje je da neko ne dođe nego da dođe, odradi reprezentaciju preko volje ili ima neke skrivene namere. Svaka čast Mariju Hezonji, on je budućnost hrvatske košarke, ali ako ne želi da bude sadašnjost, onda to neće biti, biće neko ko želi. Sve ovo govorim samo na temelju izjave koju smo svi pročitali jer se sa Marijom niko nije čuo, a ne zna se da li je to i njegova konačna odluka. Ali meni se ne sviđa da neko uopštee razmišlja u tom smeru. OK, možda se za mesec dana nešto promeni, možda Hezonja donese drugačiju odluku pa sve možemo da posmatramo u kontekstu mladalačke frustracije, međutim stvari moraju da se dovedu na čisto, dodao je Ukić. 

Komentari