Mršić: Prevazišli smo nesreću sa Boutrajtom, Bilan: U ove tri utakmice smo bili bolji tim

Cedevita je uspela da se plasira u finale plej-ofa ABA lige, nakon trijumfa protiv Partizana u majstorici.


Trener Cedevite Veljko Mršić istakao je da je Cedevita odigrala kvalietnije celu seriju i zasluženo prošla u finale.

Pokazali smo da smo bolji od Partizana. Bolji smo bili u sve tri utakmice i zasluženo prošli dalje. Prevazišli smo nesreću sa Boatrajtom. Ali, momci su to prevazišli i odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Najverovatnije obojica neće biti u stanju da igraju u finalu. Teško da će biti spremni, ali treniraćemo i spremaćemo se. Pokazali smo večeras da smo prava ekipa. Musa je bio džoker. Treba nastaviti ovako da radi da bi igrao ovako u kontinuitetu. Na kraju smo malo bili nervozni. Ali, pritisak i događanja iz Beograda su prouzrokovali da bude više napaljeni, rekao je Mršić.

Strateg pobedičke ekipe je dodao da je rano razmišljati o finalu.

Daleko je finale. Ko zna šta će biti. Videćemo. Moramo se dobro spremiti.

Miro Bilan bio je uz Džanana Musu najbolji igrač šampiona Hrvatske na ovom meču. Centar Cedevite je posvetio pobedu povređenim saigračima.

Čestitao bih svim saigračima, trenerima, stručnom štabu. Bila je ovo jako teška serija za nas. Mislim da smo u ove tri utakmice prikazali bolju igru i zasluženo ušli u finale. Mislim da smo kontrolisali igru od početka, pa čak i kad su se vratili na minus tri videlo se da imamo sampouzdanja i da ćemo privesti ovu utakmicu kraju. Posvetio bih pobedu saigračima koji su se povredili. Obe povrede se ružne, pogotovo Markova i nadamo se da će se što pre vratiti. Igrali smo za njih i bila bi tragedija da nismo uspeli. Marku je izašlo koleno i jako je ružno te izgledalo. Musa je bio X faktor utakmice. Dao nam je neviđenu energiju i puno nam je pomogao, rekao je Bilan.

O incidentima na meču Bilan je kratko rekao:

To ide uz plej-of. To je normalno zbog nervoze, jer su gubili utakmicu. Ja nisam ulazio u sukob, pokušavao sam da smirim situaciju.
 

Komentari