Đoković o Obradoviću i Zimonjiću: Bilo je vreme za promene

Dejvis kup reprezentaciju Srbije predstojećeg vikenda očekuje duel sa Španijom u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, predvodiće nacionalni tim i u ovoj akciji, a za Sport klub je prokomentarisao rad sa Nenadom Zimonjićem.

– Nije neobično jer je Ziki već bio u toj ulozi, mislim da je pre više od deset godina na nekoliko mečeva bio igrač/selektor. Kažem, nije iznenađujuće jer je već nekoliko godina sve nagoveštavalo da će on preuzeti kormilo, rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na doskorašnjeg selektora, Bogdana Obradovića rekavši da je on zaslužan za sve uspehe, ali da je bilo vreme za promene.

– Bogdan Obradović je jedini selektor u istoriji srpskog tenisa koji je osvojio Dejvis kup i dosta je doprineo uspehu koji smo imali. S druge strane, došlo je vreme za promene i Nenad je bio najbolji i najlogičniji izbor jer je sa svima nama u dobrim odnosima i svima nam je pomogao u našim individualnim karijerama, dodao je drugi teniser sveta.

Zimonjić je i u meču sa Španijom prijavljen kao igrač/selektor.

– Igrali smo i dubl sa njim, on je i dalje aktivan igrač, a po ITF pravilniku stoji da takva uloga može da se menja iz meča u meč, pa na primer da već u sledećem duelu može da bude samo selektor kako bi još jedan igrač ušao u tim. Mislim da je dobro imati njega u kombinaciji za dubl mečeve, i dalje pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou, a dubl je jako važan poen u Dejvis kupu, zaključio je Đoković.

Komentari