Božović pred Mladost: Dve dileme u sastavu tima [VIDEO]

Trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, rekao je danas da samo ozbiljnim pristupom protiv Mladosti njegovi igrači mogu da se plasiraju u polufinale Kupa Srbije. 

– Ovu utakmicu moramo da shvatimo veoma ozbiljno. Iskustvo od prošle godine, kada smo poraženi od Borca nas uči da, ukoliko se ne pristupi utakmici kako treba, iznenađenja su uvek moguća. Mladost ima ekipu koja zna da se takmiči, već su se plasirali u plej-of, ostvarili su svoj cilj. Imaju dosta dobrih pojedinaca, imaju izvanrednog trenera i dobro organizovan klub. Znam da će doći potpuno rasterećano na ovu utakmicu, da pokušaju da naprave dobar rezultat i eventualno da se plasiraju u polufinale Kupa. Ako sve bude kako treba, ako budemo mobilisani i pristupimo ozbiljno ovoj utakmici očekujemo da pobedimo. Imam jednu ili dve nedoumice u vezi sa sastavom, ali najverovatnije će na teren istrčati isti igrači koji su u subotu počeli utakmicu, rekao je Božović.

On je dodao da u ovoj utakmici teško može da bude iznenađenja sa taktičke strane.

– Mislim da ne može ni on mene da iznenadi, a ni ja njega. Dobro se poznaju obe ekipe, znate i sami da smo prošli put sa njima na Marakani odigrali 2:2, a imali smo više od pola sata igrača više. Nismo to umeli da iskoristimo. Smatram da ovog puta neće biti mnogo mesta za iznenađenja, dodao je crnogorski stručnjak.

Osvrnuo se i na trenutnu dobru formu rivala iz Lučana.

– Sa Frimpongom na mestu štopera Zvezdina odbrana je dobila na brzini, ali znate da nas je Mladost i prošlog puta kaznila iz jedne polukontre Radivojevića i Jovanovića. Znam da će ekipa iz Lučana ponovo igrati na kontranapade, to je rizik koji uvek prihvatamo na Marakani, ali se i nadamo da im ovog puta neće uspeti da nam zatresu mrežu. Sigurno nam preti opasnost od Milosavljevića, Radivojevića, Jovanovića. Tu su u kombinaciji i Odita i Bojović, ne znam ko će od njih igrati, možda i obojica. Ne smem da zaboravim ni našeg Gavrića od koga takođe preti opasnost, izjavio je trener crveno-belih. 

Na kraju, Božović je rekao da nema dodatnog pritiska u odnosu na onaj koji postoji iz nedelje u nedelju.

– Ovde je stalno pritisak, tako da nema pred ovu utakmicu nikakvog dodatnog. Bilo bi čudno da nema pritiska. Što se tiče većeg broja utakmica, svi imamo isti raspored. Kup je obaveza koju svi imamo i drugi igraju kao i mi. Zvezda odavno nije imala duplu krunu tako da bi bilo zaista lepo da je ove godine osvojimo, zaključio je Božović. 

Duel na stadionu "Rajko Mitić" na programu je u sredu od 19 časova. 

 

Komentari