Lalatović: U Kupu nema popravnog, očekujem pun stadion

Čukarički nakon dobrih rezultata u šampionatu Srbije očekuju obaveze u nacionalnom Kupu.


"Brđani" gostuju Slobodi u Užicu u sredu, 05. aprila od 18 časova, i pokušaće da izbore plasman u polufinale u najmasovnijem takmičenju.

Strateg Čukaričkog Nenad Lalatović istakao je na konferenciji za medije da je Sloboda ozbiljan protivnik iako dolazi iz nižeg ranga i da će igrači ekipe iz Užica imati silnu motivaciju da naprave još jedno iznenađenje u Kupu.

Kup je specifično takmičenje, gde nema popravnog. Igra se jedna utakmica, a mi je igramo u Užicu. Sloboda je kvalitetan tim, koji će, kako stvari stoje, sledeće sezone igrati u Super ligi. Ovu celu sezonu su prvi ili drugi. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, neke sam trenirao. Moji igrači moraju da shvate da Kup ako imate slab dan, možete da ispadnete, ne daj Bože. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo utakmicu, da bismo napravili dobar rezultat. Očekujem dobar meč, pun stadion i lep ambijent, a koja ekipa bude bolja, neka prodje u polufinale. Igrači Slobode ce ući protiv nas sa 200 posto svojih mogućnosti, što je normalno da bi napravili čudo, a i moji igrači moraju da imaju motiv, kao i njihovi da bi uspeli da pobede. Mi smo možda favoriti na papiru, ali šanse su 50:50, rekao je Lalatović, a preneo klupski sajt.

Petar Jovanović izrazio je zahvalnost treneru Slobode Petru Ristanoviću, koji mu je mnogo pomogao u karijeri, ali dodao da u sredu neće biti sentimentalnosti na terenu.

Drago mi je što dolazim u moj kraj, gde sam ponikao. Poznajem tu ekipu i trenera koji ih vodi. Taj trener me je, mogu da kažem, napravio igračem. On me je doveo u Slobodu, koja zaslužuje da igra Superligu. Naravno, daću sve od sebe da prodjemo dalje. U Čukaričkom sam i Čukarički je svetinja za mene. Idemo da pobedimo, dodao je Jovanović.
 

Komentari