Obradović: Napravili smo veliku stvar ove godine, poklopile se želje i ambicije

Saša Obradović predvodiće Lokomotivu Kubanj i u naredne tri sezone.


Uprava kluba iz Krasnodara ukazala je poverenje srpskom stručnjaku na duže staze. Obradović je preuzeo ekipu u novembru prošle godine od Focisa Kacirakisa i doveo je do polufinala Evrokupa, a Lokomotiva dobro gura i u VTB ligi.

Poklopile su nam se želje i ambicije. Brzo smo dogovorili sve uslove oko produžetka saradnje, a dužina ugovora pokazuje obostranu želju da radimo na duge staze, da stvorimo sistem koji će davati rezultate. Od sledeće sezone krećemo sa novim projektom, potpuno drugačijim načinom igre, u kome će dominirati brzina, trčanje i fizičke predispozicije. Napravili smo veliku stvar ove godine, stigli do polufinala Evrokupa, a borimo se za prednost domaćeg terena u plej-ofu VTB lige. To je dobra osnova za ono što nas čeka u budućnosti, koja verujem da će biti svetla u Krasnodaru, rekao je Obradović za SEM.

Obradović je naglasio da su svi u Lokomotivi sada koncentrisani za završnicu takmičenja u VTB ligi, koje daje mogućnost plasmana u Evroligu naredne sezone.

Okrećemo se VTB ligi, gde je konkurencija izuzetno snažna. Uz CSKA, tu su i Himki, Uniks, pa i Zenit, ekipe sa mnogo većim ulaganjima i svi imaju isti cilj. Naša osnovna želja je da pokušamo da ostvarimo kontinuitet. U ovoj sezoni smo uspeli da pobedimo i CSKA i Uniks i Zenit, tako da verujem u mogućnosti ovog tima. Kao što sam govorio do sada, na nama je da nastavimo vredno da radimo, a rezultati će dolaziti na utakmicama, dodao je 48-godišnji trener.
 

Komentari