Vojvodina predstavila novog trenera, Veselinović: Zadovoljstvo i odgovornost [VIDEO]

  Vojvodina je predstavila novog šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića.


  Veselinović je na kormilu kluba iz Novog Sada nasledio Dragana Ivanovića, a ugovor je potpisao juna 2018. godine. Njemu će u radu pomagati novi pomoćni trener Vladimir Gaćinović, kao i dosadašnji članovi stručnog štaba: pomoćni trener Vladimir Buač, trener golmana Saša Todić, kondicioni trener Aleksandar Janković i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević.

  Zahvaljujem se rukovodstvu Vojvodine na ukazanom poverenju. U ovom trenutku, svaki normalan i ozbiljan čovek imao bi pomešana dva osećanja: jedno je zadovoljstvo, a drugo odgovornost, a oba ta osećanja su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu, pri čemu iz svog iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi. Znajući ko je sve igrao i bio trener u Vojvodini, osećam veliku odgovornost da na kraju ovog našeg puta, uz maksimalan doprinos svih nas, svi imamo razloga za zadovoljstvo. Rezultati su uglavnom merilo svega, iako često nisu u sinhronizaciji sa radom, ali obećavam samo ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam, rekao je novi trener Vojvodine na predstavljanju, a preneo klupski sajt.

  Predsednik Vojvodine Dušan Mijić istakao je da je do promene na čelu struke došlo zbog ambicije da se klub i naredne sezone nađe u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

  Kao što znate, u trenutku kada smo došli u klub, rekli smo da nijednog momenta ne želimo da dozvolimo da plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope dođe u pitanje. U ovoj polusezoni, to je krenulo u dobrom pravcu, jer smo stvorili veliku bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasiranog, a u jednom trenutku se čak uključili i u borbu za titulu. Međutim, posle utakmice protiv Crvene zvezde, doživeli smo još dva neprijatna poraza i tu smo praktično izgubili sve šanse za prvo mesto, za koje smo rekli da ćemo ga napasti ukoliko nam se ukaže prilika. Ekipa je počela strmoglavo da pada, a za dva kola nas očekuje početak plej ofa i nove teške utakmice. Igrače ne možemo menjati, ali jasno je bilo da nešto nije funkcionisalo. Podsećam da su fudbalerima sve plate isplaćene, tako da tu ne vidim neki mogući razlog, pogotovo ukoliko se ima u vidu da su im se, prilikom našeg dolaska u klub, dugovale tri plate. Odluka koju smo doneli nije bila laka, jer sa Draganom Ivanovićem smo planirali saradnju na duže staze, ali neki konci su se pomrsili i zato smo doveli novog trenera, koji je radio u inostranstvu, koga poznajem lično i koji ima veliku energiju. Procenili smo da je upravo ta energija najpotrebnija ekipi u ovom momentu, rekao je Mijić.  

  Vojvodinu u sredu, 05. aprila od 18 časova na stadionu "Karađorđe" očekuje duel protiv Borca u četvrtfinalu Kupa Srbije.


   

  Komentari