Cedevita izdala saopštenje, mediji u Hrvatskoj udarili na Čovića

Cedevita će u prve dve utakmice finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde biti lišena pomoći prvog trenera Veljka Mršića, koji je suspendovan.


Ekipu će 10. odnosno 11. aprila na mečevima u Beogradu predvoditi Đanmarko Poceko.

Šampion Hrvatske je izdao saopštenje povodom ovog slučaja.

– Košarkaški klub Cedevita primio je odluku sportskog direktora ABA lige j.t.d. kojom se treneru KK Cedevita Veljku Mršiću određuju novčana kazna i zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od dve sledeće utakmice, a koju ćemo, u skladu s dobrom praksom sportskog ponašanja, u potpunosti poštovati. Uvereni smo kako će naš pomoćni trener Đanmarko Poceko, kao i u pređašnjim  situacijama koje su zahtevale zamjenu, voditi tim na vrhunski način i izvući maksimum od naše ekipe i u predstojećim, za klub vrlo važnim dvema utakmicama. Ipak, moramo istaći kako nam je posebno žao što Veljko Mršić neće imati mogućnost da vodi utakmice koje već svakom ljubitelju košarke, a posebno košarkaškom profesionalcu, u ovoj fazi takmičarskog ciklusa imaju posebnu važnost kao i, osim toga, i zbog povreda naših igrača u Beograd ne dolazimo u punom sastavu, piše u saopštenju Cedevite.

Zanimljivo je da mediji u Hrvatskoj Mršićevu suspenziju povezuju sa lošim odnosima Cedevite i prvog čoveka srpskog šampiona Nebojše Čovića. Naime, "t.portal.hr", naglašava da je sukob na relaciji Cedevita – Čović započeo, kada je hrvatski klub odlučio da donira prihod od ulaznica utakmice Evrolige protiv Zvezde za izgradu vodotornja u Vukovaru.

Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasesti na njihove provokacije. O svemu smo obavestili Evroligu jer se tako nešto nikada u istoriji nije dogodilo. Žao mi je što je Cedevita to napravila, ali kako su nam mušterije na sportskom terenu, razumemo ih, podsetio je "tportal.hr" na izjavu Nebojše Čovića.
 

Komentari