Đurković potpredsednik SEHA, izvestan povratak srpskih klubova u regionalno takmičenje

Predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković, izabran je za potpredsednika SEHA.


Đurković je na ovu funkciju izabran na današnjoj sednici Skupštine regionalne rukometne lige. Povratkom srpskog predstavnika na jednu od rukovedećih pozicija u SEHA ligi mogao bi da znači I ponovno učešće srpskih klubova u ovom takmičenju.

Učestvovao sam u radu Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Mišljenja sam da će takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka je da se ne izlazi sa brojem klubova i modelom takmičenja, dok se ne završe nacionalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale, rekao je Đurković za sajt RSS.

Đurković je naglasio da još uvek nije poznato koliko će srpskih klubova igrati u SEHA ligi naredne sezone, ali da očekuje da će Srbija imati predstavnika u regionalnom takmičenju.  

Naš cilj je da se vratimo u ligu. Kao predsednik ne želim da donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, UO i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći da računamo, a one će biti vezane i za sistem takmičenja u našoj zemlji. Puno toga će zavisiti od toga sa kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naši klubovi budu topovska hrana i da gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan. Da li jedan ili dva, to ćemo videti. Predložio sam da se liga proširi u zavisnosti od budžeta i igra u dve grupe, što bi dalo veće šanse da imamo dva kluba u takmičenju. Naša želja je da se vratimo sa dva kluba, ali zavisi i od budžeta i standarda, jer su klubovi sadašnjih učesnika daleko veći od naših. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim klubovima, dodao je Božidar Đurković.
 

Komentari