Nedović: Najbolja sezona u karijeri, početkom maja kreće euforija oko reprezentacije

Unikaha iz Malage osvojila je Evrokup i naredne sezone takmičiće se u Evroligi.


Nemanja Nedović dao je značajan doprinos uspehu ekipe iz Andaluzije.

U razgovoru za Sportski žurnal reprezentativac Srbije je istakao da i pored problema sa povredom zgloba u poslednje vreme igra najbolju sezonu u karijeri.

Ovo je moja najbolja sezona u karijeri! Samo da nisam imao toliko pehova sa povredama. Pre finalne serije u Evrokupu sa Valensijom smo igrali i u ligi. Dan pred taj meč, na treningu sam iskrenuo zglob. Onda me druga povreda uhvatila na toj utakmici, da bih u drugom meču finala dobio udarac… I kad sam konačno počeo da treniram, iskrenuo sam drugi zglob. Imao sam četiri povrede u tih sedam dana. Ali, nekako sam znao da će do toga doći, jer nisam zalečio nijednu pre nego što bih nastavio sa radom. I nisam bio u fulu za finale, rekao je Nedović za Sportski žurnal.

Nedović je naglasio da je prekretnica sezone bio trijumf nad Bajernom, koji predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, u Minhenu. Bek Unikahe je napomenuo da mu je Đorđević čestitao i da je srećan zbog njegovih igara.

Najbitnija je bila majstorica u Minhenu. Ta je bila odlučujuća. Zato bih izdvojio tu treću protiv Bajerna u četvrtfinalu. Nisam hteo da dosađujem selektoru Đorđeviću posle utakmice, video sam da mu je teško pao poraz, što je i normalno. Posle toga smo se čuli, čestitao mi je i tada, kao i u svakom narednom krugu, pa i na tituli. Zaista je srećan zbog mene.

Bivši košarkaš Golden Stejta dodao je da tokom sezone skoncentrisan na obaveze u klubu I da će o reprezentaciji razmišljati kada dođe vreme za to.

Iskreno, do sada nisam razmišljao o reprezentaciji. Bila je frka oko ovog finala i svega. Ali, znam iz iskustva, da krajem aprila i početkom maja kreće euforija oko reprezentacije, bliži se i trenutak objavljivanja spiska. Tako da o tom po tom, dodao je Nedović.
 

Komentari