Đoković o Dejvis kupu, prvom meču na Gemaksu i poziciji selektora [VIDEO]

Novak Đoković je o intervjuu za sajt Dejvis kupa govorio o svojim iskustvima u ovom takmičenju.


Najbolji srpski teniser naglasio je da je trofej 2010. godine u Dejvis kupu bio jedan od najznačajnijih momenata u njegovoj bogatoj karijeri

Osvajanje trofeja u Dejvis kupu svakako je bio jedan od najznačajnijih momenata u mojoj karijeri. Uspeh protiv Francuske 2010. doneo je zajedničku radost sa prijateljima i kolegama. Osećaj kada predstavljaš svoju zemlju je nešto što se ne doživljaja na ATP turu I zato donosi mnogo emocija. Uspeh u Dejvis kupu dao mi je krila da odigram što bolje na ostalim turnirima, rekao je Đoković.

Trenutno drugi teniser na ATP listi se podsetio svog prvog meča u Dejvis kupu.

Moj prvi meč bio je na Gemaksu protiv Letonije. Sećam se dobro tog meča. Posebno iskustvo za mene, kao I svakoga ko je prvi put nastupio za svoju zemljku. Bio sam uzbuđen. Nije bio preveliki pritisak, jer smo već dobili taj meč. Bio sam najmlađi, ceo tim me je podržavao i bilo je to nezaboravno iskustvo.

Đoković je na kraju razgovora istakao da razmišlja da jednoga dana preuzme ulogu selektora nacionalnog tima.

Uživam u ovom takmičenju, uživam da provodim vreme sa momcima. Jednog dana kada završim svoju igračku karijeru  definitivno ću razmisliti da preuzmem ulogu selektora. Velika je to odgovornost, ali i privilegija voditi tim na svetskoj sceni, doprinositi mu svojim znanjem i iskustvom i preneti to mlađima, dodao je srpski as.


 

Komentari