Simanić reprezentovao Srbiju na “Nike Hoop Summitu”

Na nedavno završenom prestižnom takmičenju u košarci za igrače starosti do 19. godina, "Nike Hoop Summit-u", održanom u Portlandu (SAD), vrhunsku igru i zavidne rezultate pokazao je i naš talentovani Boriša Simanić, koji trenutno igra za KK Crvena Zvezda.


Simanić je sa još 11 vršnjaka iz celog sveta dobio jedinstvenu priliku da zaigra u timu pod nazivom "Tim sveta" i u meču protiv "Tima SAD" pokaže svoj talenat i umeće. Američki tim ipak je bio bolji i savladao svetski tim rezultatom 98:87, što predstavlja 14. pobedu američkih košarkaša nad svetskim timom, koji je 6 puta osvajao "Nike Hoop Summit".

Tri američka igrača, Vanderbilt, Džekson i Porter naročito su pokazala superiornost na terenu, ostvarivši dvocifrene brojeve koševa.
O važnosti i prestižu učestvovanja u Nike Hoop Summit-u koji obeležava 20 godina od osnivanja, govore i brojni košarkaški lovci na talente, koji za vreme trajanja takmičenja pažljivo posmatraju mlade igrače, tražeći nove NBA legende koje će dominirati svetskim košarkaškim terenima.

 

Komentari