Delfini u podmlađenom sastavu idu na pobedu protiv Slovačke

Vaterpolisti Srbije, bez obzira što su u podmlađenom sastavu, optimistički dočekuju duel sa Slovačkom. Posle više od 15 godina reprezentacija dolazi u Bečej i sutra od 17 časova, uz pune tribine, pokušaće da protiv nezgodnog rivala pobedonosno završi i ovaj krug Svetske lige.


– Obaveza je uvek ista. Kvalitetan pristup utakmici, davanje maksimuma i što bolji rezultat. Ovaj sastav je mlad,osim Jakšića nema nikoga iz olimpijskog tima. Prilika da se pokažu u pravom svetlu ali je mnogo važnije što ćemo imati ukupno pet treninga – rekao je Dejan Savić.

Juče je manjim intezitetom vežbao Nikola Jakšić koji ima probleme sa ledjima. 

Golman Lazar Dobožanov kaže:

– Dobra prilika da se pokažemo. Kao i uvek, bez obzira na sastav, idemo na pobedu. Moje zadovoljstvo i čast što ću za reprezentaciju igrati u rodnom gradu. Nadam se velikoj podrršci sa tribina.

Dimitrije Rističević takođe čuvar mreže ističe:

– U Novakiju smo pobedili na peterce. Videlo se da su Slovaci nezgodan rival. Nemaju šta da izgube. Imamo pouke iz prvog susreta i verujem da ćemo se Bečejcima predstaviti u pravom svetlu.

Ognjen Stojanović je optimista:

– Želimo da na pravi način završimo ovaj ciklus Svetske lige. Iako je prvo mesto obezbeđeno, naša je obaveza da odigramo najbolje što možemo i pobedimo. Imaju Slovaci odličnog golmana, pa centra Semana, šutera Tkača. Pravi rival za naš tim.

Strahinja Rašović je najiskusniji u timu:

– Ko god da igra za reprezentaciju Srbiju igra na pobedu. Rival nije bitan. Sve zavisi od nas. Imamo iskustvo iz Novakija. Tada je Mandić bio sa nama. Sada smo bez njega ali se naš cilj ne menja. Verujem u pobedu.

Savić ima na raspolaganju 15 igrača a sutra će odrediti 13, uz dodatak da su na spisku prvi put Tomić i Rogač: Dobožanov, Rističević, Toholj, Lazić, Radojević, Stojanović, Lukić, Tomić, Rogač, V. i R. Rašović, Subotić, Jakšić, Drašović i Janković.

Komentari