Ranijeri ne veruje u izdaju igrača, ali je siguran da je neko umešao prste

Klaudio Ranijeri postao je prošle sezone senzacionalni osvajač Premijer lige sa ekipom Lestera. Kod navijača je imao status božanstva, nuđen mu je doživotni ugovor, ali da sve bajke nemaju srećan kraj, još jednom se potvrdilo kada je u februaru smenjen sa mesta trenera, tima kome je doneo šampionski naslov.


Govorilo se mnogo o tome da su pojedini igrači ''lisica'' bojkotovali italijanskog stručnjaka. Pominjani su kapiten Ves Morgan, najbolji igrač Premijer lige prošle sezone, Rijad Marez, kao i najbolji strelac tima, i reprezentativac Engleske, Džejmi Vardi. Iskusni trener ne želi da veruje u takvo nešto.

– Ne mogu da verujem u to da su me prodali igrači. Ne, ne i ne…Možda je to uradio neko drugi, neko blizak meni. Imao sam problema i pre nego što smo osvojili titulu, možda su ti ljudi iskoristili loše rezultate u ovoj sezoni, pa su malo više radili na potkopavanju, ostao je zagonetan Ranijeri.

Na klupi ''lisica'' Italijana je zamenio njegov pomoćnik Kreg Šejkspir. O njemu i rezultatima koje postiže sa Lesterom, Ranijeri nije želeo da govori.

– Čuo sam mnogo priča, ali ja sam lojalan čovek i ne želim da odgovaram na njih. Sve što imam nekom da kažem, reći ću mu u četiri oka.

Uprava Lestera je Ranijeriju uručila otkaz posle prve utakmice sa Seviljom u osmini finala Lige šampiona i poraza od 2:1, ali Italijan misli da je taj meč bio prekretnica ka boljim izdanjima.

– Mislio sam da je to prekretnica, ekipa se borila, Vardi je najzad dao gol i mislio sam da će sve biti kao ranije. Ali, kada sam stigao kući, čekao me je otkaz. Bio je to veliki šok za mene, ali i za mnoge druge, zaključio je čovek koji je doneo šampionski trofej u mali Lester, što je ocenjeno kao najveće iznenađenje u istoriji fudbala.

Komentari