NBA uvodi ispadanje u D-ligu?

Da li su na pomolu korenite promene u NBA ligi?


Komesar najkvalitetnije košarkaške lige na svetu Adam Silver govorio je za ESPN o problemima sa kojima se suočava organizacija NBA lige.

Naime, smatra se da gotovo već na polovini sezone pojedini timovi kalkulišu, kako bi došli do što bolje pozicije na draftu, što dovodi do problema sa regularnošću. Primer su Filadelfija iz prethodne sezone, kao i Njujork Niksi ove takmičarske godine.

Silver je napravio analogiju između NBA lige i fudbalskih takmičenja u Evropi. Kao moguće rešenje napominje se ispadanje u D-ligu. Iako bi ovakav sistem bio ponižavajuć za NBA klubove, takođe bi bio velika nagrada za šampione razvojne lige.

Moramo reagovati i promeniti neke stvari. Ne mislim da je to frustrirajuće. Razgovarao sam sa svojim prijateljima iz evropskog fudbala. Ne kažem da ćemo mi to učiniti, ali ispadanje u niži rang donosi veća uzbuđenja. Timovi se bore, jer mogu da ispadnu. Razmislite o posledicama, oni gube novac od TV prava I gube novac jer ne igraju protiv najboljih, rekao je Silver za ESPN.
 

Komentari