Lokacija za nacionalni stadion do kraja maja

Prema rečima predsednika FSS Slaviše Kokeze lokacija za nacionalni stadion trebala bi da bude poznata do kraja maja meseca.


Prvi čovek FSS je u intervjuu za Telegraf istakao da se razmatraju tri potencjalne lokacije za izgradnju, uz podršku Vlade Republike Srbije i čelnika UEFA.

Rukovodstvo FSS, predsednik Čeferin i delegacija UEFA u kojoj je bio i Zoran Laković, razgovarali smo sa premijerom Srbije oko različitih tema vezanih za srpski fudbal, a jedna od tema je bila i poboljšanje infrastrukture i izgradnja nacionalnog stadiona. Premijer je u tim razgovorima istakao da će država, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći razvoju infrastrukture kao i da krenemo sa izradom projekta Nacionalnog stadiona. Već smo imali jedan radni sastanak kojim je presedavao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ti razgovori će se nastaviti u narednih mesec dana. Mislim da bi do kraja maja mogli da dođemo do lokacije gde bi stadion bio izgrađen. Nemam tačnu lokaciju, jer se razmatraju tri. Proverava se papirologija i sve ostalo što je potrebno da se pristupi izgradnji, rekao je Kokeza za Telegraf.

Kokeza je naglasio da će novi stadion biti po svim standardima UEFA i FIFA, i da u perspektivi Srbija može konkurisati za organizaciju finala dva eminentna klupska takmičenja u Evropi (Liga šampiona i Liga Evrope).

To bi trebalo da bude stadion između 50 i 60 hiljada gledalaca kako bi bili u mogućnosti da organizujemo velika takmičenja. Pa da konkurišemo da se kod nas igra i finale Lige Evrope. Zašto ne i finale Lige šampiona. A da bi ispunili uslove za takvo nešto mislim da je potreban stadion kapaciteta 56.000 mesta. Ako već pravimo stadion od 50.000 zašto ne bi dodali i još šest pa da dobijemo jedno takvo takmičenje što bi bio veliki uspeh za našu zemlju i naš fudbal. To je nešto čemu bi trebalo da težimo u budućnosti.

Predsednik Saveza je dodao da selektor Slavoljub Muslin uživa apsolutno poverenje svih u Savezu i da je ključ njegovog dolaska i dobrih rezultata samostalnost u radu.

Vrlo kratko smo pregovarali. To je bio razgovor ne duži od sat vremena i u tim razgovorima on nije imao nikakve specijalne zahteve. Ja sam odmah na početku stavio do znanja da će imati apsolutno sve ingerencije, svu slobodu. Ako je nekada i bilo, mada ne kažem da jeste, da su pojedini menadžeri preko različitih kanala uticali na selektora i sastav reprezentacije da to neće biti slučaj dok sam ja na čelu FSS. Selektor je jedini koji može da određuje kojih 11 će na teren i ko će na klupu. Ono što smo se dogovorili prvog dana to se poštuje i danas. I sa moje i sa selektorove strane. I to je jedan od razloga za dobre rezultate, dodao je Slaviša Kokeza.
 
 

Komentari