Kokeza: Čović je sposoban funkcioner

Slaviša Kokeza nalazi se na čelu Fudbalskog saveza Srbije nešto manje od godinu dana.


Prethodno je obavljao ulogu potpredsednika Crvene zvezde.

U intervjuu za Telegraf, Kokeza se dotakao vremena provedenog u Ljutice Bogdana. Prvi čovek FSS naglasio je da Nebojša Čović nije preuzeo vođenje kluba, u trenutku kada su članovi Upravnog odbora podneli ostavke.

Što se tiče gospodina Čovića, on ni u jednom momentu nije preuzeo rukovođenje klubom dok sam ja bio tamo. On je jedan sposoban čovek. Ima određene kvalitete da rukovodi nekom organizacijom. Kao što svi imaju mane tako ih ima i gospodin Čović, ali sve u svemu on je jedan sposoban i stabilan funkcioner. Na kraju krajeva, vidite šta radi sa KK Crvena zvezda, rekao je Kokeza za Telegraf.

Kokeza je dodao da je imao dobru saradnju i sa Čovićom i legendom kluba i tadašnjim predsednikom Zvezde Draganom Džajićem, koji su u to vreme imali mnogo nesuglasica.

Tu je bio i Dragan Džajić. On i Čović su dva različita profila ljudi. Čović je to radio na jedan, Džajić na drugi način. I jedan i drugi imaju svoje kvalitete i različiti su u razmišljanju kako klub treba da se vodi. Moja lična saradnja sa predsednikom Džajićem, dok sam bio na Marakani, bila je korektna, pristojna i na jednom dobrom nivou. Ništa lošija nije bila ni sa Čovićem. Da li smo se oko svih stvari slagali, nismo! Ali smo sedeli, razgovarali i rešavali probleme. Mislim da su Crvenoj zvezdi bili potrebni i Čović i Džajić. To isto mislim i danas, dodao je predsednik FSS:
 

Komentari