Nikolić: Pobeda čista kao suza – Božović: Teško protiv Tavambe

Treneri Crvene zvezde i Partizana, Miodrag Božović i Marko Nikolić, složili su se u oceni da je Leandre Tavamba bio odlučujući faktor u zasluženoj pobedi crno-belih (3:1) u 154. večitom derbiju.

 
– Čestitao bih Zvezdi na gostoprimstvu, a mojim igračima na važnoj i velikoj pobedi. U velikoj smo seriji od 28 utakmica bez poraza, među kojima je tri puta protiv Zvezde, uz dve pobede i remi. Nije im bilo lako da igraju pod pritiskom, bila je igra nerava, ali i demonstracija kvaliteta oba tima. Lepo je igračima Partizana večeras, puno se raduju, ali ništa nismo osvojili, rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić, prenosi Tanjug.

On je upozorio svoje igrače da nisu osvojili pehar i da nema puno vremena za slavlje, zbog gustog rasporeda.

– Nije finale, nije se dodeljivao pehar i ima još da se igra. Zasluženo smo slavili, pobeda je čista kao suza. Svi verujemo u titulu, sistem nam ide na ruku, iako smo jedini od 16 klubova bili protiv njega. Izjednačeni smo na tabeli sa Zvezdom, igrači veruju kao i ja, skidam im kapu za mentalnu čvrtstinu, poručio je Nikolić.

On nije želeo previše da pohvali junaka pobede Leandrea Tavambu, istakavši da je bio zapažen.

– Dobro je igrao… Video sam i Radina koji je ušao 10 minuta i odradio odličan posao, video sam Ostojića, Vulićevića… Nisam taj koji stavlja pojedinca ispred tima, a sud o njegovoj igri dala je publika i ne treba mu moja pohvala, tu sam samo kada treba da se kritikuje.

Njegov kolega sa klupe Crvene zvezde Miodrag Božović nije bio iznenađen postavkom Nikolića sa dva napadača Urošem Đurđevićem i Tavambom.

– Nije nas iznenadio Partizan, igrao je u istoj formaciji prošli meč. Vrlo je teško nositi se sa Tavambom, jak je i visok, u vazduhu ne može da mu se priđe i to je jedan razloga zašto smo izgubili, rekao je Božović.

Božović naglašava da je Zvezda i dalje prva na tabeli i da drži sve u svojim rukama.

– Derbi je bio dobar, bez obzira koliko se kritikuju igre dva tima. Još uvek držimo sudbinu u svojim rukama, sad moramo da pokažemo koliko smo jaki i veliki. Jednostavno, Partizan je bio bolji, agresivniji i više želeo pobedu, zaključio je Božović.

Komentari