Stjepanović progovorio o pogrešnim odlukama pred Rio, pritisku i promeni trenera

Srpski plivač, Velimir Stjepanović, naporno radi za Svetsko prvenstvo koje će u julu biti održano u Budimpešti, ali po sopstvenom priznanju povratak u bazen nakon Olimpijskih igara u Riju nije bio nimalo lak.

Stjepanović je u razgovoru za Sport360 izjavio da tri meseca posle Rio de Žaneira nije uopšte ušao u bazen.

– Nema okolišanja, nastup u Rio de Žaneiru je bio razočaravajući, a odluka da napravim tromesečnu pauzu predstavljala je veliki korak za mene. Mislim da je pritisak na Olimpijskim igrama bio preveliki, obično ga ne osećam van bazena, ali ovoga puta su očekivanja u Srbiji i Dubaiju bila prevelika. Pritisak koji sam sebi nametnuo gurnuo me je preko ivice i uopšte nisam uživao u Riju, rekao je Stjepanović. 

On se osvrnuo na još jednu pogrešnu odluku pred početak Olimpijskih igara. 

– Priključio sam se ostalim plivačima u trening kampu i moram da kažem da pomalo žalim zbog te odluke. Atmosfera je bila veoma napeta, mesec dana smo bili odsutni što je dodatno pojačalo pritisak kod plivača i trenera. Ali stvari ne mogu da se promene, gledam samo napred, dodao je Stjepanović. 

Dvostruki prvak Evrope u olimpijskim bazenima ove godinu je počeo sa nekoliko bitnih promena, najpre je oženio Džesiku Oli, a zatim je promenio trenera i počeo da radi sa Sebastijanom Higlom.

– Mislim da smo Sebastijan i ja na istim talasnim dužinama, on mi je samo trener i ne zanima ga šta radim van bazena. Mislim da je to važno da ne bih osetio dodatni pritisak. Počeo sam da radim i sa sportskim psihologom i kada to kažem ljudima svi obično misle da nešto nije u redu. A u stvari nema nikakvih problema, samo želim mogućnost da izvučem ono najbolje iz sebe, zaključio je Stjepanović.

Komentari