Australijanke pred Srbiju: Na našoj strani je iskustvo [FOTO]

Ostalo je još dva dana do početka meča Fed kupa u kome će reprezentacije Srbije boriti protiv Australije za plasman u Svetsku grupu B za 2018. godinu.  


Fed kup selekcije Srbije i Australije igraće se u Zrenjaninu  u Kristalnoj dvorani 22. i 23. aprila. Prvog dan takmičenja (22. april) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 13 časova, a drugi odmah po završetku prvog. Drugi dana takmičenja (23. april) na programu su još dva singla meča i dubl meč. Prvi singl meč počinje u 13 časova, sledi drugi singl i na kraju dubl. Žreb će biti održan u petak. 21. aprila od 13 časova.

Za Australiju će nastupati Darija Gavrilova, Ešli Barti, Kejsi Delakva i mlada Destini Ajava.

Selektorka Australije Ališa Molik naglasila je da je Srbija mlad tim i da je zadovoljna trenutnom formom svoji teniserki.

Zadovoljna sam zbog dobrog renkinga mojih igrača. Igračice Srbije jesu mlade, ali i mi imamo teniserku od 16 godina i ja sam zbog toga ponosna. Na našoj strani je iskustvo, rekla je selektorka Australije i dodala da je podloga i uslovi u dvorani u Zrenjaninu odlični.


Igračice Australije istakle su da od srpskih teniserki dobro poznaju jedino Aleksandru Krunić.

Poznajem Aleksandru Krunić, odrasle smo zajedno i igrali smo nekoliko puta, ali davno, rekla je Gavrilova.

Igrala sam u Brizbejnu sa Aleksandrom Krunić. A što se tiče ostalih igračica ne poznajem ih dobro, ali naša selektorka Ališa Molik dobro će nas spremiti za ove duele, istakla je Barti.
 
 

Komentari