Veliki problemi za Zvezdu i Radonjića

Košarkaši Crvene zvezde u petak protiv Spartaka u Subotici započinju odbranu titule prvaka Srbije. 

Trener Dejan Radonjić ima dosta kadrovskih problema pred ovu utakmicu na kojoj sigurno neće moći da računa na Stefana Jovića, ali ni na Branka Lazića koji oseća posledice povrede ramena koju je zaradio još tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. 

– Mi krećemo u novo poglavlje, a otvaramo ga 66. utakmicom u sezoni. Osvojili smo Kup, odbranili ABA tron i završili takmičenje u Evroligi. Imamo svoje želje, posle svega što smo prošli biće teško, ne zato što ovo ne shvatamo ozbiljno, već zbog okolnosti u kojima se nalazimo. Želja mi je da tokom trajanja Superlige budemo što bolji, a na kraju, kada se bude odlučivalo, da budemo najbolji. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita, rekao je Radonjić.

On se osvrnuo na kadrovske probleme. 

– Stefan Jović ovog četvrtka kreće u Nemačku na kontrolu, Lazić neće igrati u petak, nekoliko igrača je pod temperaturom, tako da ću samog dana u kome se igra utakmica znati sa kime raspolažem, dodao je trener crveno-belih. 

Marko Simonović je naglasio da je ekipa imala nekoliko dana za osveženje posle velikih napora.

– Nakon osvojene ABA lige, imali smo nekoliko dana da se osvežimo i odmorimo od vrlo napornog perioda u kome smo imali mnogo jakih i važnih utakmica u kratkom roku. Spremamo se za početak Superlige i utakmici u Subotici pristupamo ozbiljno, jer je vrlo važno da dobro otvorimo domaći šampionat gde branimo titulu, rekao je Simonović.

Komentari