Đoković se dva i po sata igrao sa živcima svojih navijača

Novak Đoković – Pablo Karenjo Busta 2:1 (6:2, 4:6, 6:4)

Najbolji srpski teniser uspeo je da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je skoro dva i po sata igrao po živcima svojih navijača, iako je delovalo da se dobro zabavlja i posle skoro dva i po sata slomio je otpor upornog Pabla Karenja Buste. 

Đoković je meč počeo u laganom ritmu, možda i opuštenije nego što je trebalo pa je već u prvom gemu napravio dve dvostruke servis greške i suočio se sa tri brejk lopte.

Izvukao se, dobio je taj gem, a u naredna četiri teniseri su sigurno čuvali svoje servise, iako je najbolji srpski teniser propustio dve brejk lopte u drugom gemu. Karenjo Busta se nekako držao prva četiri gema, a onda je potpuno pao, Novak je sa četiri gema u nizu posle 36 minuta poveo 1:0 u setovima. 

Početak drugog seta nagoveštavao je brz završetak meča u korist drugog tenisera sveta koji je poveo 2:0, ali su se tada stvari na terenu potpuno neobjašnjivo promenile. Španac je u trećem gemu vratio prvi brejk, a posle petog je već imao brejk prednosti koji mu je Đoković poklonio dvostrukom servis greškom.

Ubrzo je Karenjo Busta napravio i treći uzastopni brejk, poveo sa 5:2 i servirao za izjednačenje u setovima. Ono nije usledilo odmah, Đoković je uspeo da odgovori sa dva uzastopna gema, ali je njegov protivnik naredni gem odservirao daleko bolje od prethodnog i rezultat je u tom trenutku bio izjednačen na 1:1 u setovima. 

Pad u igri nije preterano uzbuđivao Đokovića koji se uglavnom osmehivao, imao je vremena i za interakciju sa publikom, ali je ostao dovoljno koncentrisan da u odlučujućem setu podigne nivo igre. Igrao je odlično prvi deo trećeg seta, a Karenjo-Busta je popustio tek u šestom gemu. Novak je poveo 4:2, došao do 40:15 u sedmom gemu i onda ponovo stao.

Devetnaesti igrač sveta je dobio taj i naredni gem, izjednačio na 4:4 i u devetom gemu došao do dve vezane brejk lopte. Đoković je odgovorio šampionski, sa četiri uzastopna poena i rivalu pružio priliku da servira za ostanak u meču. Karenjo-Busta je došao do 30:0, ali je srpski teniser sa dva poena dodatno pojačao pritisak na rivala koji nikada u karijeri nije dobio igrača iz Top 10.

Prvu meč loptu Đoković je zaradio posle 2 časa i 25 minuta igre, a protivniku nije ostavio ni gram šanse za spas i povratak u meč. Sledeći Đokovićev rival biće Belgijanac David Gofan koji je danas savladao Dominika Tima 2:1.

Komentari