Đoković: Preživeo sam!

Novak Đoković prebrodio je i drugu prepreku na Mastersu u Monte Karlu, na potpuno identičan način kao i prvu.

I protiv Žila Simona bio je na pragu poraza, a nešto slično desilo se i danas u duelu sa Špancem Pablom Karenjo Bustom.

Oba meča naš teniser je dobro počeo, da bi naglo popustio u drugom delu meča i tek zahvaljujući iskustvu, zabeležio pobede. Očigledno je da povratak u staru formu ide teže nego što se bilo ko nadao.

– Preživeo sam. Oba meča sam, bukvalno, preživeo. Do poslednjeg udarca nije se znalo ko će pobediti. U oba duela bio sam u neprijatnom položaju, iako sam imao i set i brejk prednosti. Na početku je sve dobro funkcionisalo, ali sam dozvolio previše padova u igri. Potpuno sam izgubio kontrolu nad udarcima. Pablu je raslo samopouzdanje, igrao je brže i meč je lako mogao da ode na njegovu stranu, rekao je posle duela Đoković.

Zbog vremenskih uslova nije bilo najprijatnije igrati danas u Monte Karlu.

– Ne bih da ispadne da se žalim, jer su uslovi bili isti za obojicu, ali je na početku drugog seta bio čudan ugao sunca, a i vrlo je hladno poslednjih dana, pa je i lopta sporija, što je više odgovaralo Špancu. Ali, sve u svemu, još jedna dobra partija s moje strane, držaću se pozitivnih strana, jer mi mentalno ovakve pobede mnogo znače, dodao je drugi teniser sveta nakon trijumfa. 

Novaka sutra očekuje duel sa Davidom Gofanom, koga je savladao u svih pet dosadašnjih okršaja. Ovaj meč je treći na programu i trebalo bi da počne oko 14 časova.

– Gofan je odličan igrač, konstantan i brzo se kreće. Videćemo kakvi će biti uslovi za igru sutra, zaključio je Đoković koji ima priliku da dobrim rezultatom u Monte Karlu smanji zaostatak za Marejem, koji je danas završio takmičenje porazom od Ramosa Vinjolasa.

Komentari