FSS potvrdio: Večiti rivali dobili licencu, Vojvodina ne

Komisija za licenciranje FS Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici održanoj 20. aprila 2017. godine doneo je odluku da na osnovu relevantnih kriterijuma šest klubova dobije licencu za UEFA takmičenje u sezoni 2017/18.

Iako je bilo najavljivano da će među njima biti i Vojvodina Novosađani u ovom krugu nisu dobili licencu, a među onima koji su prebrinuli te brige nalaze se Crvena zvezda, Partizan, Napredak, Javor, Voždovac i Čukarički. Uz Metalac iz Gornjeg Milanovca, pomenuti klubovi ispunili su i kriterijume za takmičenje u Superligi Srbije.

Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za narednu sezonu najuspešniji od početka primene tog sistema.

Kako je navedeno na sajtu FSS očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku licenciranja i da su prevaziđeni brojni problemi iz prošlosti, a sve ovo potvrđuje i veoma posvećen rad celokupne administracije za licenciranje koja je pružila svu neophodnu pomoć klubovima kad god je to bilo potrebno.

Na osnovu izveštaja eksperata, razmatrani su dokazi u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima.

Pomenuti klubovi su apsolutno zadovoljili sve kriterijume. Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Superligi Srbije u sledećoj sezoni.

Komentari