Žrebom dobijamo protivnike, igrače još nemamo

Košarkaška reprezentacija Srbije saznaće rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.


Žreb je na programu u nedelju 7. marta od 14 časova po srednjeevropskom vremenu u Guangdžuu, a Srbiju će na izvlačenju predstavljati potpredsednik Saveza Dejan Tomašević.

Podsetimo, FIBA je u želji da kopira FIFA uvela "kvalifikacione prozore" za šampionat sveta, koji će dovesti do velikih problema u nacionalnim Savezima. Iako je najavljeno da klubovi moraju da puste svoje igrače na utakmice kvalifikacija, sigurno je da NBA ligaši nemaju takvu nameru, pa je veliko pitanje ko će igrati za nacionalne timove.

Amerikanci će poslati ekipu iz razvojne lige, Evroliga se nije oglašavala, a i pod uslovom da se uklope kalendari, selektor Srbije neće moći da računa na igrače iz NBA poput Nikole Jokića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice, a sve je izvesniji i odlazak preko "bare" Bogdana Bogdanovića, moguće i Miloša Teodosića.

Na ljudima iz Košarkaškog saveza je sada posao pravljenja detaljnog plana za kvalifikacije i dogovor sa selektorom Đorđevićem o tome da li će on uopšte moći da predvodi selekciju tokom ovih "prozora" zbog obaveza u Bajernu. Takođe, treba već sada proveriti koji igrači će uopšte moći da nastupe za "orlove" na ovim utakmicama, kako ne bismo došli u situaciju da moramo da "sklepamo" tim neposredno pred početak takmičenja.
 
 
 

Komentari