Saopštenje Dinamika: Kažnjeni smo jer igramo košarku

Debitant u Košarkaškoj Superligi Srbije, Dinamik, izdao je danas saopštenje povodom odluke o kažnjavanju od strane komesara Leona Deleona.

Beogradski klub je naveo da je kažnjen drastično (192 hiljade dinara) zbog prekrašaja za koje neki drugi klubovi nisu bili ni prijavljeni.

– Koristeći svaku priliku da umanje trud koji smo uložili u izgradnju pozitivne priče domaće košarke, "sistem" projektovan od strane tih organa prevršio je svaku meru. Košarka u Srbiji se igra u ambijentu gde su svi njeni činioci, počevši od klubova, službenih lica, delegata i sudija pod pritiskom.

Iz takvog ambijenta se dešava da posle utakmice sa FMP-om bude kažnjen i naš klub i trener i delegat i sudije. Svi smo kažnjeni jer igramo košarku.

Ono što mi smatramo najvećim problemom je što se takvim odnosom kažnjava košarka, koja je ovoj zemlji dala mnogo lepih trenutaka. To se na žalost dešava u kontinuitetu.

Poštujemo i upravu i igrače FMP-a, koji ulažu u košarku i normalno je da žele da igraju regionalnu ligu. Oni to po svom kvalitetu sigurno zaslužuju i mi im ovom prilikom čestitamo na tome. U tom smislu svakako im nije potrebna pomoć sudija, koje prikazanim suđenjem na spornoj utakmici samo umanjuju značaj trijumfa na terenu.

Mi ne tražimo alibi, već samo želimo ravnopravan tretman prema svima. Ovde govorimo o različitom tretmanu srpskih klubova koji igraju ABA ligu od ostalih.

Ovakav klub treba našoj košarci. Srbija ima previše košarkaških talenata da bi svi igrali u četiri najjača kluba. Iz ovakve sredine će izaći igrači koji će u takvim klubovima igrati pa i u reprezentaciji i dalje u Evropi.

Da li je cilj košarkaške administracije, oličene u ovom slučaju u organima KLS, da kažnjava takve klubove i direktno ugrožava njihov opstanak, ili da im pomogne? Da li je cilj propozicija da se mere centimetri udaljenosti tribina od terena, oblačenje trenera, istobojnost čarapa igrača ili da obezbede jednak i ravnopravan tretman svih učesnika košarke i time obezbede pogodan ambijent za razvoj iste? O tome treba da razmisli košarkaška organizacija i javnost, navedeno je u saopštenju Dinamika.

Komentari