Benitez sprema zamenu za Mitrovića

Njukasl se posle samo jedne sezone u Čempionšipu vratio u Premijer ligu. 

Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović nije imao ulogu kakvu je očekivao i nije bio standardan u postavi "svraka", iako je postigao neke važne golove.

Trener tima sa St. Džejms parka, Rafa Benitez, dobio je od uprave kluba 100 miliona funti da u prelaznom roku pojača tim, da se ne bi dogodilo da crno-beli ponovo ispadnu iz elitnog takmičenja. Španac je pikirao uglavnom napadače, pa je gotovo izvesno da će se bivši centarfor Partizana oprostiti od navijača Njukasla, koji ga, inače, obožavaju.

Na Benitezovom spisku odavno se nalaze imena Gilfija Sigurdsona, islandskog veziste iz Svonsija, odbrambenog igrača Hala, Herija Meguajera i napadača Barnlija Andrea Greja. Međutim, novitet je interesovanje za Sandra Ramireza, 21-godišnjeg špica i najboljeg strelca Malage, koji je ponikao u Barseloni.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari, konkurencija u napadu Njukasla biće žestoka i ne bi trebalo nikog da čudi ukoliko "svrake" odluče da prodaju korpulentnog centarfora reprezentacije Srbije i tako nešto i zarade predstojećeg leta.

Komentari