Slavni Amerikanac novi Novakov trener?

Samo jedan dan po objavljivanju odluke Novaka Đokovića da raskine saradnju sa celim stručnim timom, počele su špekulacije ko bi mogao da nasledi Marjana Vajdu na mestu trenera, trenutno drugog tenisera sveta.

 
''Večernje novosti'' pišu da je jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto u Novakovoj loži, bivši američki teniser Andre Agasi. Govori se da bi to bila oročena saradnja, pa ukoliko se pojave pozitivne stvari, i Novakova forma krene uzlaznom linijom, onda bi se i ozvaničila.
 
No, i po rečima srpskog tenisera, još uvek je rano za neku konačnu odluku. Sledi turnir u Madridu, gde će uz Đokovića biti porodica i menadžer, a što se narednih takmičenja tiče, još uvek se ne zna ko će pomagati doskorašnjem broju jedan.
  
Pored Agasija, kao moguća rešenja za novog Đokovićevog trenera, pominju se i imena Patrika Muratoglua, Gorana Ivaniševića, Stefana Edberga, Breda Gilberta i Darena Kejhila. 

Dosadašnji tok sezone nije doneo očekivanu igru i rezultate našem teniseru, pa je on uspeo da podigne pehar jedino na prvom turniru u sezoni, i to iz serije 250 u Dohi, Australijen open je okončao porazom od autsajdera Denisa Istomina, u Akapilku i Indijen Velsu ga je savladao Nik Kirjos, a u Monaku David Gofan. Novak je zbog povrede propustio Masters u Majamiju.

Posle Madrida, gde brani titulu, Đokovića očekuje odbrana finala na Mastersu u Rimu, kao i trofeja na Rolan Garosu.

Komentari