Čović o sezoni, ABA ligi, Fajnal-foru, “FIBA prozorima” i ambicijama u budućnosti [VIDEO]

Predsednik Crvene Zvezde Nebojša Čović u opširnom intervjuu za "Sport Network" govorio je o mnogim košarkaškim temama.


Prvi čovek crveno-belih veoma je zadovoljan ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni.

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima. Osvojen je Kup, šampioni smo ABA lige, koja donosi Evroligu naredne sezone. U Evroligi smo bili deveti. Sticaj okolnosti. Imali smo 16 pobeda, anismo ušli u plej-of. Ali, dobro, to je sport. Specifična sezona, jer se po prvi put igrao ligaški format. Za nas je to novo iskustvo, a današnja utakmica protiv Vršca je 70 u sezoni. Nadamo se da će se Jović i Dženkins i Lazić uskoro vratiti. Za nas je važno da završimo posao, osvojimo prvenstvo Srbije, koje za neke nije važno samo kada ga osvoji Crvena zvezda, rekao je Čović.

Čović se osvrnuo i na "FIBA prozore" i kakav će oni uticaj imati na Zvezdu.

Ne znam kako će se odraziti prozori FIBA na reprezentaciju i klubove. Tu su evidentna ograničenja i za igrače i za trenere. Naš stav je da gledamo prioritet nacionalnih selekcija. Videćemo koliko ćemo igrača imati u rosteru.

Crvena zvezda ima ambicije da i naredne sezone osvoji šampionski pehar u ABA ligi. Takođe, velika je želja i plasman na Fajnal-for u Beogradu.

Naredna sezona je za nas interesantna sa ambicijama osvajanja ABA lige, obezbeđivanju kontinuiteta. Stalnog našeg angažovanja kako bi došli do ugovora sa Evroligom. Ali, to ćemo videti. Ne očekujem tako nešto sledeće sezone, ali od one naredne da. Bio bih neiskren kada bih rekao da nemamo ambiciju da dođemo do Fajnal-fora u našem glavnom gradu. Zvezda je uz veliku pomoć Vlade Srbije i grada dobila organizaciju ovog takmičenja.  Sačuvaćemo jezgro tima i stručnog štaba i pokušaćemo da se pojačamo u skladu sa mogućnostima. Želja je da pokušamo da se plasiramo na Fajnal-for.

Što se tiče ABA lige, Zvezda želi da zaštiti interes klupske košarke i u klubu ne žele ni da čuju za vraćanje starog formata, gde bi se šampion dobio nakon fajnal-fora.

Zvezda će od naredne sezone ABA lige imati predsednika u regionalnom takmičenju. Nećemo se vraćati na romantična vremena. Videćemo da li će biti 12 ili 14 klubova, a sigurno je da će se igrati plej-of a ne fajnal-for. Želimo drugu regionalnu ligu koja ima funkciju razvoja i domaćih takmičenja, dodao je Čović.


 
 

Komentari