Cibona pred stečajem, fuzija jedna od opcija

Nekadašnji prvak Evrope, Cibona, prolazi kroz najteže trenutke u klupskoj istoriji, a kako navode hrvatski mediji klub će 1. juna najverovatnije otići u stečaj.

Ovo je u razgovoru za "Večernji list" potvrdio Aleksandar Petrović, koji je navijačima najavio najgori scenario.

– Želim da svim bivšim igračima i navijačima kluba kažem da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikom ništa nije plćeno- Već dva meseca nas upozoravaju da ne ispunjavamo obaveze, ali od kluba ne dobijaju nikakav odgovor. Ako 90 dana ne platite nijednu radu predstečajne nagodbe stiču se zakonski uslovi da se pokrene stečaj kluba, naravno ako nas neko od poverilaca prijavi, rekao je Petrović. 

Petrović je navijače pozvao da dođu na utakmicu sa Šibenikom da se oproste od kluba, jer ona može da bude poslednja Cibonina, ukoliko se ne plasira u finale plej-ofa prvenstva Hrvatske.

Jedna od varijanti koju pominju jeste fuzija sa ekipom Zagreba i u tom slučaju novi klub bi dugovao samo ono što u ovom trenutku duguje Zagreb. 

– Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza. Ali predstečajna nagodba je obuhvatila dug od 40 miliona kuna i sa potpisima poverilaca svela ga na 17 miliona ili oko 30 hiljada evra mesečno, dodao je Petrović.

Ukoliko Cibona ne plati ovaj novac, zaključio je novinar "Večernjeg lista" za 22 dana više neće biti Cibone.

Komentari