Mijailović: Navodi Sudijske komisije tačni samo za Partizan

Posle obraćanja Zvezdana Terzića javnosti i priče o lopovima iz Partizana oglasio se i predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

Mijailović se posebno osvrnuo na jučerašnje saopštenje Sudijske komisije, koja je jasno optužila i Crvenu zvezdu i Partizan da su vršili pritisak na sudije.

Mijailović je rekao da deo u kojem je Zvezda pritiskala sudije nije tačan, ali da onaj drugi deo vezan za Partizan jeste i da to dokazuje da je Zvezda bila u pravu. 

– Oglašavanje Sudijske komisije u ovom trenutku najbolje pokazuje da smo bili u pravu za sve što smo juče rekli. Dok su iz komšiluka vikali "Drž’te lopova", a sami krali i mešetarili, dok su oni vršili pritisak na sudije i to poimence pred svaki meč, dok su njihovi nazovi navijači iznosili pomenute brojeve telefona sudijska komisija je ćutala. Ali onog trenutka kada je Zvezda digla glas eto sudijske komisije da se oglasi i da se seti etike i Etičke komisije. Dok su dozvoljavali najžešći pritisak na arbitre iz komšiluka, etika i Etička komisija im nije bila potrebna, ali kad smo naveli kako funkcioniše sprega Partizana i nekih delova Saveza odmah su se setili etike, rekao je Mijailović za "Večernje novosti".

On je dodao da niko iz Crvene zvezde nije vršio pritisak na arbitre.

– Svi navodi su gluposti. A najbolji primer za to je kako kažu da smo vršili pritisak na sudiju meča sa Voždovcem, a on nam ne dosudi dva čista penala. A pritisak na tog sudiju je vršen iz Partizana i to javno, na Viber četu pomenutog kluba. I onda pokušavaju nama da poture kako mi vršimo pritisak. Opet po principu "Drž’te lopova!". E pa gospodo nećete moći. Opet pitamo: Zašto Partizanu nisu oduzeti bodovi kada je Vlahović igrao bez pregleda? Zašto je njihov stadion još otvoren posle sramnih skandiranja? Da li će Leonardo biti kažnjen zbog udaranja Frimponga i Planića? Da li će njihov trener proći samo sa jednim mečom kazne zbog rasizma iako ih je dobio sedam?, zapitao se Mijailović.

Komentari