Batak: Pokušavam da u Vojvodini primenim reči Marka Nikolića

Trener Vojvodine, Radoslav Batak, izjavio je pred duel sa Partizanom da njega i njegove igrače očekuje najvažniji meč u sezoni. 

– Sutra nas očekuje najznačajnija utakmica u sezoni. Igramo protiv ekipe Partizana, koja igra odličan fudbal, preuzeli su lidersku poziciju u šampionatu i verovatno će tu i ostati. Što se tiče naše ekipe, naravno da očekujemo uspešan rezultat. Prva utakmica je završena rezultatom 0:0 i imamo imperativ da postignemo gol, a mislim da će nas to odvesti u finale, rekao je Batak, a preneo klupski sajt. 

Vojvodina se suočava sa određenim kadrovskim problemima. 

– Paločević je doživeo povredu skočnog zgloba na prošloj utakmici i on sutra neće biti u ekipi, kao ni Trujić, koji ima parne žute kartone. Svi ostali su spremni. Jovančić se vratio u trenažni proces, a Antić je izdržao suspenziju. Od prvog dana, insistiram na disciplini i timskoj igri, tako da sam siguran da će svaki igrač koji dobije šansu dati svoj maksimum i uklopiti se u tim, dodao je trener Novosađana.

Batak je naglasio da je igračima više puta naglasio šta znači igranje u Vojvodini.

– Kada je trener Marko Nikolić preuzeo Partizan u jednom nezavidnom položaju, rekao je jednu pravu stvar – hoću igrače koji će da se bore i koji će svojim karakterom da pokažu da znaju u kom su klubu, odnosno čiji dres i grb nose. Isto to pokušavamo da učinimo i mi u našoj ekipi. Od prvog dana, pokušavamo da prenesemo tu energiju na igrače, kako bi znali da nose grb kluba koji postoji od 1914. godine. Oni moraju da znaju kakvu težinu ima dres Vojvodine, rekao je Batak.

Zanimljivo je da je Batak dva puta kao igrač u Kupu Srbije eliminisan od Crvene zvezde, jednom u polufinalu, jednom u četvrtfinalu, a potvrdio je da njegovi igrači vežbaju i jedanaesterce. Utakmica u Humskoj na programu je u sredu od 18 časova.

Komentari