Jelena Milovanović: Velika je čast biti kapiten Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije već nekoliko dana na Zlatiboru hvata zalet za Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun 2017.)

 
Kapiten našeg nacionalnog tima Jelena Milovanović prenela je prve utiske sa priprema za sajt KSS.

– Lepo treniramo, polako ulazimo u novi sistem… Dugo poznajem selektora, radila sam sa njim u par navrata… Svi se postepeno upoznaju sa njegovim zahtevima i, ponavljam, za sada sve ide po planu i programu. Barem sa moje tačke gledišta.

Kakva je atmosfera na Zlatiboru?

– Super! Sve devojke su tu, osim Nevene Jovanović, koja će nam se priključiti za par dana, što je jako važno jer je sve novo. Najbitnije je da su sve devojke raspoložene za rad i usvajanje novih informacija i da se uvek trudimo da sve uradimo na maksimalnom nivou.

U reprezentaciji ima i novih igračica, kako su se uklopile i ko im pomaže da se što brže adaptiraju?

– Kada je zdrava atmosfera, devojke nemaju problem da se nešto preterano uklapaju, sve to ide lagano. Samo da se poštuju dogovori, kao i plan i program priprema, pa se osećaju kao da su oduvek bile tu.

Kakav je osećaj biti kapiten reprezentacije koja je aktuelni evropski šampion i bronzana sa Olimpijskih igara u Riju?

– Divan! Biti kapiten ekipe kao što je Srbija je ogromna čast! Uživam u tome i trudim se, pre svega, da se i devojke maksimalno dobro osećaju… Nadam se da je tako.

Šta naše najbolje košarkašice rade u slobodno vreme na pripremama na Zlatiboru?

– Početak priprema se uglavnom svodi na razne upale mišića, pa najviše vremena provodimo u sobi 216, kod fizioterapeuta. Prvo slobodno jutro provele smo pored jezera, u centru Zlatibora, a za dalje ćemo vas blagovremeno obaveštavati – uz osmeh završava „izveštaj“ sa Zlatibora novi kapiten seniorki Srbije Jelena Milovanović.

Komentari