Simeone rešio da pokuša još jednom

Atletiko je ostao bez finala Lige šampiona, a tako i bez mogućnosti da Dijego Simeone, trener ''jorgandžija'', osvoji toliko željeni trofej koji mu nedostaje.

 
Posle dva izgubljena finala od gradskog rivala, preovladavalo je mišljenje da je jedini motiv koji još uvek drži argentinskog stručnjaka u Atletiku, upravo ''ušati'' pehar, i da će Simeone napustiti Madrid na kraju sezone, ukoliko do njega ne dođe. Razlozi više za takve pretpostavke nalazili su se u interesovanju mnogih klubova za njegove usluge, među kojima je i milanski Inter, klub za koji je ''Čolo'' Simeone nastupao dve sezone.
 
Pominjao se i ''zamor materijala'', pošto je Argentinac u Atletiku od 2011. godine kao trener, a još pet sezona, u dva navrata, proveo je kao igrač. Dok je sedeo na klupi stigao je do pet trofeja, a najznačajniji je titula šampiona 2014. godine.

Na pitanje novinara na predstavljanju ''Audi kupa'', tradicionalnog turnira koji ogranizuje Bajern iz Minhena, a na kome će ove godine, početkom avgusta, uz domaćina učestvovati i Liverpul i madridski Atletiko, da se oprašta od klupe ''jorgandžija'', Simeone je rekao:

– Pred vama sam, a to može da znači samo jedno, ostajem u Atletiku i naredne sezone. Ne bih ni dolazio na ovu svečanost da nije tako. Dakle, vidimo se u Nemačkoj u avgustu, pomalo je sa iznenađujućom sigurnošću Simeone prokomentarisao nastavak svoje karijere.  
  
Možda je upravo želja da donese titulu osvajača Lige šampiona Atletiku bila prevaga kod donošenja odluke. 

Komentari